dimarts, 21 de setembre del 2010

La Motivació


La motivació és el nostre motor, la força que ens fa millorar dia a dia.

Ara és el moment. Les vacances han finalitzat i ens hem incorporat a la rutina, però, podem fer que sigui, aquesta incorporació una experiència de la qual treure profit.

Amb la motivació comencem, ens animem, però, hem d’aconseguir que sigui de forma continuada, que la motivació es converteixi en un hàbit, per això, nosaltres hem d’alimentar–la per tal de mantenir la seva flama.

Pensem en els nens. Es motiven de manera fàcil. Per què? Quin és el motiu? Ells ho tenen tot per descobrir. Miren el món amb uns ulls diferents als dels adults. Miren amb il.lusió i amb una ment oberta. Hem de fer com ells, tenir curiositat. Provar coses noves, descobrir en nosaltres noves capacitats, aptituds: per què no la pintura, la lectura, començar a aprendre un idioma, o planificar aquell viatge que tant estem esperant...

Si tot això ho acompanyem amb una actitud positiva, un llenguatge entusiasta, alegre, ja tenim molt guanyat.

Una de les meves professores, a les seves classes sempre ens deia: “Vosaltres que voleu, posar maons o fer catedrals??” Es tracta de fer el que fas amb el mateix entusiasme i il.lusió que si estiguéssim fent “catedrals” . No sempre tindrem el treball de la nostra vida, o les vacances que desitjaríem però si el que fem ho fem amb l’entusiasme dels nens segur que això ens motiva.

I per últim, per què no? Donem-nos regalets, segur que desprès d’un dia de feina estressant, un sopar amb amics, la parella o simplement un bany amb escuma són suficient motivadors per continuar endavant amb els nostres projectes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada