diumenge, 16 de maig del 2010

Els nostres objectius: sort?

En moments com els que estem vivim, és probable que no estiguem satisfets amb el que tenim. Fins i tot, pot ser que de vegades, ens fixem en altres persones, amb vides fantàstiques i èxits professionals. I, ...., evidentment, ens preguntem: què té ell que jo no tinc? o podem dir: quina sort que té! o també: quina mala sort que tinc!



"Si sempre fem el mateix, sempre obtindrem el mateix resultat!"
Si alguna cosa no ens acaba d'agradar, o volem fer un canvi a la nostra vida i no sabem com, és el moment d'aturar-nos i pensar: com vull viure? en què vull treballar? què puc fer per canviar la meva situació actual?

I, visualitzar-ho. Fem un camí. Hem de veure el final d'aquest camí, i tots els petits avenços que anem realitzant fins arribar al final.

Aquest és un punt molt important per tal d'iniciar el nostre camí cap a l'èxit. Ens hem de veure, sentir la sensació de com ens sentirem realitzant "allò" que desitjem tant, hem d'experimentar com està el nostre cos, la sensació de benestar, ....

Ens marquem un objectiu, una fita,... i, tota la nostra energia anirà dirigida cap aquest fi per tal de poder aconseguir-ho. A més, aquest exercici ens servirà pels moments en els quals "oblidem" el nostre objectiu, la nostra fita.
Espero que serveixi d'ajuda! És un exercici molt potent, és diu, "La línia de la vida" i es fa servir en PNL . Una vegada que has pogut experimentar la situació és fàcil poder aprofitar aquesta sensació per tenir-la en el moment que vulguis i recordar "cap a on has de dirigir el teu camí".

dimecres, 5 de maig del 2010

Liderar o liderar-nos

Liderar és acció, moviment. El lideratge és la capacitat d'influir de manera positiva en els altres, en la vida.

El lideratge es pot aplicar a un mateix o aconseguir un efecte en els altres però sempre el que es vol aconseguir és una transformació positiva de la realitat en la qual es mouen.


El líder actúa buscant el bé comú. Es regeix per uns valors i motiva als seus companys. Però el que és més important de tot, és que predica amb l'exemple.


El líder intenta "SER". És un model "INSPIRADOR". Davant una adversitat o dificultat es sobreposa. Té la "VISIÓ" del que vol i actúa d'acord amb aquesta. La seva "VISIÓ" és guanyadora i juga sabent quin serà el resultat final.


Un líder sap com motivar-se per a superar-se així mateix i poder inspirar als altres.


Pensem en alguns dels grans líders de la història: Madre Teresa de Calcuta, Martin Luter King, Gandi, Churchill, Napoleó, el president Kenedy..... Tots ells han estat persones de gran personalitat que aixecaven passions tant a favor com en contra però el que tots comparteixen és la influència que van exercir en els altres. El líder mou persones.


Al llarg de la vida existeixen moltes oportunitats per a ser líder, tant dels altres com (i això és el més important) de "nosaltres mateixos".

diumenge, 2 de maig del 2010

No tinc temps!!!

Per sort avui dia, molts de nosaltres tenim doble jornada ( o més) la feina i la casa. No és fàcil poder compatibilitzar aquestes dues facetes. Hi ha moments en els quals pesem que no podrem fer tot. I fins i tot, podem tenir sentiments de culpabilitat per no poder atendre a la familia com es mereix, o als amics, o no podem estar a la feina al cent per cent.
Hi ha una cosa que hem de tenir en compte per no colapsar-nos i és aprendre a delegar. Delegar a la feina, delegar a casa. Delegar junt a una bona organització serà la solució per a no sentir-nos colapsats.

La nostra actitud és molt important. Una actitud positiva davant els obstacles, les dificultats que anirem trobant. Analitzar el problema. El problema no és el problema, el problema és com vivím aquest problema.

Hem de tenir cura de no malgastar la nostra energia. Hem de saber dosificar l'esforç. Si hem de fer moltes coses, activitats o feina, primer ens dedicarem a les més importants ja que els hi podrem dedicar més temps i l'atenció que necessita.
Sols no podem amb tot, si demanem col.laboració en el nostre entorn familiar no portarem tanta càrrega de responsabilitat, ni excés de treball. No som super dones/homes.

I, per últim, hem de valorar tot allò que fem. No sols hem de veure el que no podem fer sinó el que fem. El got mig ple o mig buit.